در همه ی مقالاتی که در باره رشد بره نوشته شده اند یک متن به طور مشابه تکرار شده است و آن هم این است که میزان رشد بره نر از مقدار رشد بره ماده بیشتر می باشد. البته این خود دلیل علمی دارد اما در کل بره های نر جثه ای بزرگ تر و وزنی بیشتر از بره های ماده دارند.

می توان گفت بره های ماده از نظر اندازه ظاهری، وزن و جثه از بره های نر کوچک تر و ضعیف تر هستند. دلیل این موضوع را می توان در هورمون های ترشح شده در بدن ماده ها دانست. به این صورت که هورمون هایی که برای رشد بره مورد نیاز هستند ترشح آن ها در بره های ماده زودتر از بره های نر متوقف می شود و همین امر سبب می شود که بره های ماده رشد کمتری داشته باشند.

توقف رشد بره ماده

متوقف شدن رشد در بره های ماده به این معنی است که ان ها به دوره بلوغ خود رسیده اند به این نکته توجه کنید که بره ماده ای که به بلوغ می رسد می تواند بارور شود که همین هم مزیت های بره ماده به حساب می آید.

اما در حالتی که دامدار به قصد فروش گوشت یا فروش گوسفند زنده اقدام به پرورش گوسفند می کند برای او مقرون به صرفه است که بره نر را پرورش دهد زیرا جثه بزرگتری دارد و طبیعتا وزن بیشتری هم خواهد داشت و در نهایت سود دهی ان بیشتر می شود.

البته مطالب فوق به این معنی نیست که بره ماده برای دامداران نفعی ندارد بلکه بره ماده هم فایده های خاص خود را دارد به عنوان مثال برای گرفتن شیر و تهیه محصولات لبنی بره ماده مورد استفاده قرار می گیرد.

منبع: دامداران پاک


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها